The numerous media articles covering Buyer Brain’s activities are a proof for the interest that both journalists and the public show for neuromarketing.

INTERNATIONAL PRESS

‘If customer is King, engage the King!’ – The neuro-science secret we can use to explore the Expectation Economy

Engaged customers are a company’s richest resource. They bring in higher sales and profits, are tolerant of your flaws and are less likely to switch to the competition.
According to Gallup’s research, fully engaged customers lead to a 23% increase in business income, as opposed to customers who are not engaged or are actively disengaged, who in turn account for a revenue drop of 1% and 18% respectively. Furthermore, a 5% increase in customer retention can increase a company’s profitability with as much as 75%.
However, engaging customers is easier said than done.

Confessions of a Neuromarketer Part 3: The Brain is the Battleground

Consumer neuroscience (the most recent term used to describe neuromarketing) is a powerful tool that provides meaningful insights regarding the non-conscious processes that underlie consumer behavior and decision-making. It allows marketers to measure people’s emotions while they are interacting with a brand or product. It also shows whether the brand’s promise is credible, as well as whether or not consumers believe competitors’ claims.

Confessions of a Neuromarketer Part 2: The Power of Neuromarketing

As I mentioned in an earlier post, our decisions are mainly driven by neural processes that take place at the non-conscious level and can’t be influenced by our will. Kahneman (1) describes the mind as a cohabitation of two cognitive processes, which he labels System 1 and System 2. System 1 represents the non-conscious mind, which is automatic, reacts quickly, and relies on well-known patterns. System 2 symbolizes conscious cognitive processes that take longer to operate and require direct attention. System 1 operates with stereotypes and is highly influenced by emotions. It is in charge of automatic actions that don’t require conscious processing every time they are performed (like writing or driving). System 2, on the other hand, is indispensable to the learning process when acquiring new skills that require a lot of attention and focus. It operates with concepts and abstract representations, and it is responsible for the “rational” assessment of our decisions.

Confessions of a Neuromarketer Part 1: What is Neuromarketing and why does it matter?

Neuromarketing is a hyped term that describes the use of neuroscience in advertising and marketing. It was first used by the BrightHouse Institute in Atlanta in 2002, when the company announced the opening of a new market research department that used fMRI as its basic research tool. Today, there are more than 120 neuromarketing agencies around the world, with even more companies offering neuro-based research among their services. Needless to say that, despite the harsh criticism against neuromarketing, this new field is here to stay. And, it is growing at a fast pace.

LOCAL PRESS

Lupta pentru un loc in mintea consumatorului

Cercetarile de marketing traditionale se bazeaza pe obtinerea unui raspuns din partea consumatorului in faza post-rationala, desi aproximativ 98% din gandurile si actiunile noastre vin din subconstient. Aceste raspunsuri sunt filtrate si distorsionate, din pacate, de insusi actul de a gandi raspunsul. Neuromarketingul masoara reactia consumatorilor inainte ca mintea lor sa inceapa actul de rationalizare a deciziei. Acest lucru permite analiza si intelegerea reactiilor oamenilor fata de produse şi promotii, cu scopul de a rafina eforturile de marketing si a le face mai eficiente. Interviu cu Ana Iorga, Fondator Buyer Brain, Membru in boardul Neuromarketing Science and Business Association (NMSBA).

Buyer Brain lucreaza cu o banca din India si foloseste neuromarketingul pentru a-i atrage pe clientii din generatia tanara

Ana Iorga a lansat in urma cu cinci ani Buyer Brain, compania care aduce “stiinta in marketing”. Mai exact, introduce neuromarketingul companiilor care urmaresc sa isi cunoasca mai bine clientii. A ajuns sa lucreze chiar si cu banci din India, care folosesc acest instrument pentru a-i atrage pe clientii din generatia tanara spre produsele de creditare.

Brandul este un shortcut în mintea noastră

Comportamentul cumpără­to­ru­lui în alegerea unui brand ţine foarte mult de obişnuinţa pe care acesta o are în utilizarea lui, este de părere Ana Iorga, fondatoarea Buyer Brain – primul laborator de neuromarketing din Europa de Est. Neuromarketingul ana­li­zează răspunsul consumatorului la inte­racţiunea cu anumiţi stimuli de marketing.

„Cumpărătorul este obişnuit ca atunci când găseşte la raft brandul preferat, să-l cumpere. Acest lucru este valabil atât în cazul cumpărătorului din România, dar şi în cazul cumpără­to­rului din Olanda sau din alte ţări. Brandul este foarte important. Este un shortcut în mintea noastră“, a spus Ana Iorga, invitată în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În opinia acesteia, orice încercare de alegere a unui produs necunoscut prezintă un potenţial risc, iar creierul face tot posibilul să limiteze acest risc. Din această cauză, foarte mulţi consu­matori merg pe varianta cunoscută de produs fără a fi dispuşi să încerce ceva nou.

Neuromarketingul explică cum funcționează butoanele neuronale pentru sex, droguri și rock’n’roll

Ana Iorga a înființat anul trecut primul laborator de neuromarketing din Europa de Est și implicit România. Buyer Brain este un centru de cercetare de piață, unde nu ți se dau formulare și chestionare și nici nu participi la focus grupuri plicticoase. Ți se lipesc de scalp niste electrozi de EEG care monitorizează undele cerebrale, ți se atașează un sensor de GSR pe piele (detectorul de minciuni), ochelari cu funcție de eye-tracking (pentru a identifica punctele de focalizare a atenției vizuale) și ești monitorizat în timp ce urmărești diferite tipuri de conținut vizual.

Îți intră în creier ca să afle ce-ți place și de ce cumperi – povestea Anei Iorga (Buyer Brain)

Suntem înconjurați de publicitate și de reclame. Le vedem la tot pasul, le auzim pretutindeni și ne deranjează. Dar v-ați gândit vreodată de ce ne deranjează? Pentru că nu sunt croite exact pe dorințele noastre. Ana Iorga vrea să schimbe acest lucru cu ajutorul neuroștiinței. Este fondatoarea Buyer Brain, o companie care îmbină neuroștiința cu marketingul, iar noi am stat de vorbă cu ea.

Investor’s Dinner, un nou eveniment de întâlnire între startup-uri și investitori

Investors’s Dinner este un concept dezvoltat de două programe de accelerare, RICAP și SprintPoint, care, într-o prima etapă, se adresează unora dintre cele mai bune echipe care au finalizat programele de accelerare și sunt gata să ajungă cu produsele pe piață.

Studiu: Plata cu banii jos activează centrii nervoși ai durerii

Plata cu banii jos este dureroasă. Când numeri banii pe care trebuie să îi dai, se activează centrii care decodifică durerea, explică specialiştii în domeniul neuromarketingului. Nu acelaşi lucru se întâmplă la plata cu cardul, când neplăcerea este mai atenuată. De aici şi dependenţa tot mai mare faţă de plăţile digitale, de care mii de români au devenit conştienţi, în weekend, când un test de incendiu a ars sistemul informatic al ING.

ANALIZĂ „Creierul cumpărăturilor“ de Crăciun. Cum funcţionează neuromarketingul

Când se apropie Crăciunul, cumpărăturile devin o bucurie şi, în acelaşi timp, un motiv de stres pentru oamenii care aleargă încolo şi încoace după cadouri, produse alimentare sau alte lucruri mărunte, dar importante de Sărbători. Neurocercetătorul Leon Zăgrean a explicat, printre altele, cum reacţionează creierul uman la această atmosferă a cumpărăturilor de iarnă.

Cum intri in lumea consumatorului?

La nivelul creierului, în momentul în care vrei să cumperi un produs există o “bătălie” între plăcerea pe care o câştigi prin achiziţionarea produsului şi durerea pe care o percepi în momentul în care plăteşti produsul respectiv. S-au făcut studii care au arătat că, dacă plăteşti cu bani lichizi, centrul care codifică durerea devine activ, iar această durere este mai mare dacă plăteşti cash decât dacă plăteşti cu cardul sau dacă plăteşti online. La plata online durerea este aproape zero, nu o simţi, a spus Ana Iorga, de la Buyer Brain, în cadrul ZF Live

Neuromarketingul – modul în care neuroştiinţa te poate convinge să cumperi

Creierul uman foloseşte doar 2% din energie pentru activitatea conştientă, cea mai mare parte a resurselor sale fiind dedicată subconştientului. Din acest motiv, majoritatea cercetărilor de piaţă nu pot desluşi adevăratele preferinţe ale oamenilor, dat find că reacţiile faţă de un produs sunt, de multe ori, imposibil de explicat în cuvinte.

Eliberarea de povara proprietății

Cultul proprietății este înlocuit de o nouă tendință în cultura de consum, care pune accent nu pe posesia a cât mai multor bunuri, ci pe accesul la acele bunuri în condiții și la prețuri mult mai rezonabile. Sisteme ca cele de închiriat biciclete, site-uri precum Coach Surfing sau utilizarea colaborativă mută atenția de pe individ pe comunitate, dând naștere unor noi forme de micro-afaceri.

Creierul, sufletul comerțului

Încă incipient și controversat din cauza utilizării aparaturii de citire neuronală în studiile de marketing, neuromarketingul ar putea fi un nou “the next big thing”. Singurul specialist în devenire din România este Ana Iorga, care se pregătește să lanseze o divizie de NM în cadrul agenției de publicitate Lemon.

Noul cumpărător: Creierul

Neuromarketingul este un domeniu în curs de dezvoltare bazat pe aplicarea cunoștințelor și a instrumentarului din neuroștiințe în cercetările de marketing. Pe scurt, el s-a născut din ideea că creierul nostru folosește doar 2% din energie pe activitatea conștientă, alocând restul resurselor procesării subconștiente. Tot pe scurt, cercetările de neuromarketing caută, printre altele, indicatori cerebrali cu privire la feedbackul unui consumator asupra unui produs.

Cea mai importantă schimbare de mentalitate a secolului al XXI-lea

Istoria omenirii este marcată de numeroase schimbări de perspectivă ce au avut loc la nivel de societate şi care au dus la transformări radicale. În ştiinţă, Thomas Kuhn a denumit aceste transformări „schimbări de paradigmă”, printre exemple numărându-se tranziţia de la fizica newtoniană la perspectiva relativistă elaborată de Einstein şi „revoluţia cognitivă” ce a înlocuit perspectivele behavioriste referitoare la comportamentul uman.

Buyerbrain pregătește prima cercetare de neuromarketing cu EEG din România

Buyerbrain pregătește prima cercetare comercială de neuromarketing din România, în cadrul căreia va testa percepția consumatorilor cu privire la miere, ca și categorie de produs.
Neuromarketingul reprezintă un domeniu emergent al marketingului, care oferă o alternativă pentru cercetările tradiționale de piață (bazate pe chestionare și focus grupuri), prin folosirea tehnologiei specifică neurologiei și neuroștiințelor – Electroencefalograf (EEG), Galvanic Skin Response și ochelarii cu funcție de eye-tracking.

NEUROMARKETING-UL – MARKETING DE AVANGARDĂ

Neuromarketing-ul reprezintă un domeniu în curs de dezvoltare care “studiază răspunsurile consumatorilor la stimulii de marketing prin utilizarea tehnicilor de neuroimagistică cum ar fi rezonanţa magnetică nucleară, electroencefalografia sau magnetoencefalografia. Astfel, este măsurată activitatea cerebrală din anumite arii ale creierului pentru a investiga modul în care consumatorii iau decizii și legătura dintre procesul decizional și ariile creierului uman.”

Ana Iorga, fondatorul laboratorului de neuromarketing Buyer Brain

Ana Iorga, unul din pionierii neuromarketing-ului in Romania, a descoperit domeniul intamplator, in timp ce consulta niste publicatii americane de advertising si comunicare. Un moment de Evrika, Ana dandu-si atunci seama ca ar putea imbina marketing-ul cu medicina, avand studii in ambele domenii: Medicina la Carol Davila, iar MBA-ul (cu dubla specializare – finante si marketing) la Universitatea Ottawa din Canada.

Intri in magazin pentru o paine, dar ajungi acasa cu alte produse. Cum poate rezolva realitatea virtuala acest lucru

Intri dupa o paine, dar ajungi acasa cu cosul plin de alte produse. Cumparaturile in supermarket dau omului modern batai serioase de cap.

Iar comerciantii ne dau uneori impresia ca parca intentionat ii deruteaza pe clienti pana ajung sa ii frustreze de-a dreptul.

Cu toate acestea, exista o noua tehnologie, prezentata la Bucuresti, care incearca sa repare mersul la cumpraturi cu ajutorul realitatii virtuale.

Intri in magazin pentru o paine, dar ajungi acasa cu alte produse. Cum poate rezolva realitatea virtuala acest lucru

Intri dupa o paine, dar ajungi acasa cu cosul plin de alte produse. Cumparaturile in supermarket dau omului modern batai serioase de cap.

Iar comerciantii ne dau uneori impresia ca parca intentionat ii deruteaza pe clienti pana ajung sa ii frustreze de-a dreptul.

Cu toate acestea, exista o noua tehnologie, prezentata la Bucuresti, care incearca sa repare mersul la cumpraturi cu ajutorul realitatii virtuale.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search